3 летни прически, подходящи за дълъг път

Лятото е любимият ни сезон, в който куфарите винаги са готови за път. Независимо дали ви предстои вълнуваща почивка на морето или приключение в планината, сме сигурни, че винаги се чудите каква прическа да изберете.

За да издържа косата ви по-дълго време, където и да пътувате, е хубаво да вземете със себе си сух шампоан, който да освежи косата ви и да увеличи времето между измиванията. Знаем, че куфарът ви винаги е пълен догоре, за това Batiste Original Mini няма да заеме много място и ще е винаги наблизо, когато имате нужда от него.

Ще ви покажем няколко прически, които са идеални за пътуване, тъй като не отнемат много време и запазват добрия вид на косата за по-дълго време.

1. Рибена кост
В основата на всяка перфектна плитка е добре поддържаната и свежа коса. Когато сме на път, невинаги имаме възможност да мием косата си често, а и не е необходимо. Сухият шампоан Batiste Original лесно може да върне формата на косата ви и да я направи идеална за сплитане. Съветваме ви да не си правите плитки, когато току-що сте измили косата си, защото косъмът е по-гладък и някои кичурчета лесно могат да се изплъзнат и да развалят перфектната ви плитка.

2. Плажни къдрици
Тази прическа се прави изключително лесно. Не е нужно да имате маша, достатъчно е да разполагате с преса за изправяне. Хващате кичур по кичур и ги увивате около пресата, след което издърпвате навитият кичур надолу и се получават много симпатични плажни къдрици. Накъдрените коси винаги издържат малко повече и изглеждат добре дори след няколко дни. С няколко впръсквания и от сухия шампоан, който носите в багажа си, ще се радвате на хубава прическа дълго време.

3. Кок и пусната коса
Понякога от това, че много пипаме косата си, за да я отместим от очите и лицето, я кара да се омазнява много бързо в предната си част. Затова тази прическа е много лятна и подходяща за пътуване. Освен че няма да ви пречи и ще ви открие лицето, ще внесе и много свежест във визията ви. Прави се много лесно - взимате предните няколко кичура от косата и ги напръсквате с малко сух шампоан, за да придадете плътност и обем на самия кок. Връзвате ги високо на опашка, след което увивате опашката около основата ѝ, за да се получи кок. Можете да стегнете кока с ластик за коса или да закрепите с фиби.

Където и да пътувате това лято, мислете само за приключението, което изживявате и не се тревожете за нищо друго. Весело и щуро лято!