3 съвета как да избегнеш ежедневното къпане на косата си

Знаеш как времето все не стига - 24 часа са твърде малко, а ангажиментите понякога ни карат да оставим собствените си желания и удоволствия на заден план. От някои задължения няма как да се измъкнем, но защо да не спечелим няколко часа седмично, като разредим къпането и сушенето на косата, спазвайки тези 3 прости съвета.

1. Намали температурата
Горещата вода, сешоарът и пресата стимулират мастните жлези и в резултат косата се замърсява по-бързо. Идеалната температура за оформяне е между 150 и 180 градуса, а при къпане ти препоръчваме водата да е под 39 градуса. Колкото до сешоара, използвай по-хладна струя и имай предвид, че е много полезно при сушене да оставиш косата си една идея влажна. Не я подлагай на високи температури, дори и времето да те притиска. В тези случаи по-добре използвай сух шампоан и отложи къпането й.

2. Почиствай четката си
Да, оказва се, че не е достатъчно след ресане просто да премахваш космите от четката си. Най-добре редовно я мий с топла вода и шампоан, за да избегнеш пренасянето на напластилите се замърсявания върху косата си. Има различни методи за почистване, но най-лесно ще ти е да използваш четка за зъби, за да натъркаш с шампоан четката за коса, а след това да я оставиш за десетина минути в гореща вода. Жалко, че Batiste може да замести само къпането на косата, но не и измиването на четката.

3. Не прекалявай с разресването
Дългата коса се разресва от долу нагоре, за да не се накъсва, а при късата коса движенията са от корените към краищата. Хубаво е да използваш четка с естествен косъм, но по-важното е да действаш внимателно. И все пак не прекалявай! Твърде честото сресване може да ускори омазняването. Достатъчно е да го правиш два-три пъти на ден, като ти препоръчваме да докосваш скалпа възможно по-малко.

Не забравяй, че в състезанието с вечно нестигащото време в твоя отбор имаш поне един сух шампоан, защото Batiste в нужда се познава.