3 мита за косата, на които е време да спреш да вярваш

В търсене на перфектния вид на косата си опитваме какво ли не и се доверяваме твърде лесно на всякакви съвети. Ако отскубнеш бял косъм, ще се появят 2 други на негово място? Дали - надали. И все пак чуваме подобни твърдения толкова често, че си е истинско предизвикателство да ги отхвърлим с лека ръка и смело да елиминираме белия натрапник.

Как косата ни да бъде по-красива и по-здрава - всички знаем основните принципи, но дали някои от тези “неизменни истини” не са просто популярни митове?

1. Колкото по-често подстригваш косата си, толкова по-бързо расте
Оставете настрани ножиците, момичета. Косата расте не от краищата, а от корените и за съжаление, прическата не влияе по никакъв начин на растежа.

2. Естественото съхнене е по-добре за косата, отколкото употребата на сешоар
По-скоро не. За дългокосите дами даже е препоръчително да сушат косата си със сешоар. Водните молекули, проникващи в косъма, буквално измиват кератина от косата и това може да я направи по-крехка и суха. Важно е обаче да използваш ниска температура.

3. Колкото по-често къпеш косата си, толкова по-бързо започва да се омазнява
Подобно на цвета типът на косата е генетично заложен, а честотата на миене на косата не определя колко бързо ще се замърси. Все пак правилната грижа може да ти помогне в битката с омазняването. Високите температури например увеличават количеството мазнини, отделяни от кожата. През есента и зимата често използваме гореща вода, а и най-топлата струя на сешоара. Намали температурите, а ако нямаш достатъчно време за по-продължително изсушаване с по-студена струя, използвай сух шампоан и отложи къпането.

Остранихме заблудите така, както Batiste отстранява излишното омазняване на косата. Да, точно толкова безкомпромисно и само за няколко минути. Докато имаш Batiste под ръка, косата ти ще изглежда супер, а и винаги ще си подготвена за извънредни ситуации. Просто няма никакво съмнение, че Batiste в нужда се познава!