3 прости тайни за здрава и красива коса

Ежедневно подлагаме косата си на всякакви изпитания с цел да изглежда по-добре, без да си даваме сметка, че всъщност най-красивата коса е здравата коса. Ето защо подбрахме няколко прости принципа, които всяка дама може да следва и така да се радва на жизнена и здрава коса.

1. Осигури си здравословно меню
Когато става въпрос за здравето и вида на косата, най-вероятно се сещаш за подхранващите козметични продукти, но истината е, че както и да третираш косата си, ролята на храната е от огромно значение. Опитай се да намалиш мазните и пържени ястия, както и захарта, белия хляб и пакетираните храни. За да си сигурна, че косата ти ще се омазнява по-рядко, хапвай по-полезна храна и постепенно ще забележиш още много положителни ефекти.

2. Носи шапка
Шапката е необходим аксесоар както през лятото, така и през зимата. Жегата и студа стимулират кожата да произвежда себум, а в резултат на това корените на косата се омазняват. Освен че може да допълни страхотно аутфита ти, шапката ще запази косата ти по-здрава и жизнена. И не се притеснявай за прическата си - Batiste Original от 50 мл се побира във всяка чанта и може да бъде с теб навсякъде. Щом свалиш шапката, напръскай косата си със сухия шампоан и тя отново ще изглежда страхотно.

3. Действай внимателно
Знаеш ли, че косата е най-уязвима, когато е мокра? Ето защо е много важно как я третираш в тези моменти. Нанасяй шампоана нежно, с масажни движения и не разресвай косата си веднага след къпане - това може да й навреди сериозно. Търкането с кърпа при подсушаване пък накъсва косъма и го лишава от блясъка му. Нашият съвет е да попиваш косата си с хавлия, като я притискаш с ръце, но без да я увиваш.

Употребата на сух шампоан в някои ситуации също допринася за здравето на косата - колкото по-рядко я мокриш, толкова по-рядко ти се налага да я подлагаш на високи температури, за да я стилизираш. Ето защо Batiste в нужда се познава.